nataliakazankova1952 Я захлебнулась слюной......но мне кажется у меня не получится. А так охота хоть кусочек!!!! Наталия Казанкова06.08.2016 | |
mari4ka9 Тази Коледа ги направих и са супер наистина!Благодаря още веднъж! Мария06.02.2015 | |
liydmila Спасибо за просвещение,я вас замучила..Очень приятно было пообщаться и альбомы посмотреть.. Людмила Бондаренко-Кралева26.10.2014 | |
liydmila Спасибо,понятно,а то я болгарка и не знаю..У меня муж.тыкву не ел ни в каком виде,а тиквиник аж уплетает..А ещё бабушка готовила мутички..Интересно в Болгарии тоже готовят,хотя столько лет прошло всё теперь иное..да и у них исказились названия,мои из под Пловдива были! Людмила Бондаренко-Кралева26.10.2014 | |
zltt Тоже можно сделать по спирали или слоеная. Zlatka Taneva26.10.2014 | |
zltt Да, баница с тиква или - тиквеник :) посыпаем натёртой тыквой, сахар , грецкие орехи и корица . Zlatka Taneva26.10.2014 | |
liydmila Спасибо ,Златка!Да это баница а ещё они готовили из тыквы ,также ктали тонко -тонко затем маслом смазывали,посыпали натёртой тыквой и сахором скручивали спиралью и т д В Болгарии так готовят? и если да как это правильно называется!?Мои бабушки меня научили болгарской кухне,хотя всю жизнь жили на Украине в болгарских поселениях,очень нравится мне! Людмила Бондаренко-Кралева26.10.2014 | |
zltt Ето баница Можно сделать и по спирали, можно так как я сделала, а можно и так : http://forum.say7.info/topic25125.html Zlatka Taneva26.10.2014 | |
liydmila Как называется?Мои бабушки готовили и называли это милина.Я тоже готовлю, только тесто тонко катаю и посыпаю творогом собираю гормошкой и выкладываю по спирали в жаровню,так делали мои бабушки-они болгарки! Людмила Бондаренко-Кралева26.10.2014 | |
mari4ka9 *KISSING**KISSING**KISSING* Мария23.09.2014 | |
zltt Дааа :) Zlatka Taneva22.09.2014 | |
mari4ka9 *DRINK*Много ти благодаря!Сигурно ги правиш за Коледа? Мария22.09.2014 | |
mari4ka9 Благодаря сърдечно!*KISSING**KISSING**DRINK* Мария19.09.2014 | |
zltt http://www.1001recepti.com/recipe/?recipe_id=2557-sladki-s-kanela-djindjifil-i-med Zlatka Taneva18.09.2014 | |
zltt Малко на импровизация е тази торта :) Из нета има много рецепти за еклерова торта, но ето моята измишльотина :)
Блат: 4 яйца, 4 с.л.захар.,4 с.л.брашно, бакпулвер. Май яйцата ми бяха доста големички и се наложи да прибавя още брашно. Пекох наведнъж и после разрязах на 2./лъжиците препълнени с връх / Кремът между блатовете и после върху еклерчетата - слагам да заври 1л прясно мляко със 100гр масло .От млякото отделям 1 чаша , разбивам 4 яйца с 1 ч.ч захар, 1 ч.ч. брашно и отделеното мляко, слагам 2-3 ванилии и прибавям към вече горещото мляко .Вари се и трябва да се получи гъст крем. Може да се разбие една сметана и да се разбърка с готовия крем, но понякога не го правя. Еклерчетата са готови от магазина. Zlatka Taneva18.09.2014 | |
mari4ka9 И на тези бисквитки! Мария18.09.2014 | |
mari4ka9 Злате,може ли рецептата? Мария18.09.2014 | |
mari4ka9 :heart:Злате:heart:, ти си вълшебница!Много ти благодаря!@}->--*KISSING* Мария02.04.2014 | |
zltt Тестото замесих в хлебопекарната :) Писах 0,500 + 2 лъж. брашно, защото като започна да се меси, ми се видя рядко и поръсих в машината още 2 лъжици.
125 ml прясно мляко
150 ml мазнина- масло , олио или мас
500 г. брашно + 2 с.лъжици
Щипка сол
3 яйца
150 гр. Захар
Настъргана кора лимон и портокал, стафиди
1п. суха мая d-r Оetker , ванилия, есенция ром, локум
Разбих яйцата със захарта .Най- напред сложих в хлебопекарната млякото, мазнината, яйцата,след това брашното и накрая маята. Включих на тесто.
Извадих тестото, разделих на 2, после всяка част на още 3, разтеглих всяка част като обилно мажех с олио, поръсих още корички от лимон и портокал, локум, навих на фитил. Сплетох го на плитка , намазах с 1 жълтък, 1 л.олио и 1л прясно мляко , поръсих със захар. Оставя се да втаса и изпекох . Zlatka Taneva01.04.2014 | |
mari4ka9 Злате,дай рецептата! Мария01.04.2014 |