Уведомления
Zlatka Taneva 
ДрузьяФотоВидеоИзбранноеПо месяцамСамые-самые
Все комментарии
nataliakazankova1952 Я захлебнулась слюной......но мне кажется у меня не получится. А так охота хоть кусочек!!!!
Наталия Казанкова06.08.2016
mari4ka9 Тази Коледа ги направих и са супер наистина!Благодаря още веднъж!
Мария06.02.2015
liydmila Спасибо за просвещение,я вас замучила..Очень приятно было пообщаться и альбомы посмотреть..
Людмила Бондаренко-Кралева26.10.2014
liydmila Спасибо,понятно,а то я болгарка и не знаю..У меня муж.тыкву не ел ни в каком виде,а тиквиник аж уплетает..А ещё бабушка готовила мутички..Интересно в Болгарии тоже готовят,хотя столько лет прошло всё теперь иное..да и у них исказились названия,мои из под Пловдива были!
Людмила Бондаренко-Кралева26.10.2014
zltt Тоже можно сделать по спирали или слоеная.
Zlatka Taneva26.10.2014
zltt Да, баница с тиква или - тиквеник  :) посыпаем натёртой тыквой, сахар , грецкие орехи и корица .
Zlatka Taneva26.10.2014
liydmila Спасибо ,Златка!Да это баница а ещё они готовили из тыквы ,также ктали тонко -тонко затем маслом смазывали,посыпали натёртой тыквой и сахором скручивали спиралью и т д В Болгарии так готовят? и если да как это правильно называется!?Мои бабушки меня научили болгарской кухне,хотя всю жизнь жили на Украине в болгарских поселениях,очень нравится мне!
Людмила Бондаренко-Кралева26.10.2014
zltt Ето баница Можно сделать и по спирали, можно так как я сделала, а можно и так  : http://forum.say7.info/topic25125.html
Zlatka Taneva26.10.2014
liydmila Как называется?Мои бабушки готовили и называли это милина.Я тоже готовлю, только тесто тонко катаю и посыпаю творогом собираю гормошкой и выкладываю по спирали в жаровню,так делали мои бабушки-они болгарки!
Людмила Бондаренко-Кралева26.10.2014
mari4ka9 *KISSING**KISSING**KISSING*
Мария23.09.2014
zltt Дааа  :)
Zlatka Taneva22.09.2014
mari4ka9 *DRINK*Много ти благодаря!Сигурно ги правиш за Коледа?
Мария22.09.2014
mari4ka9 Благодаря сърдечно!*KISSING**KISSING**DRINK*
Мария19.09.2014
zltt http://www.1001recepti.com/recipe/?recipe_id=2557-sladki-s-kanela-djindjifil-i-med
Zlatka Taneva18.09.2014
zltt Малко на импровизация е тази торта  :) Из нета има много рецепти за еклерова торта, но ето моята измишльотина  :) Блат: 4 яйца, 4 с.л.захар.,4 с.л.брашно, бакпулвер. Май яйцата ми бяха доста големички и се наложи да прибавя още брашно. Пекох наведнъж и после разрязах на 2./лъжиците препълнени с връх / Кремът между блатовете и после върху еклерчетата - слагам да заври 1л прясно мляко със 100гр масло .От млякото отделям 1 чаша , разбивам 4 яйца с 1 ч.ч захар, 1 ч.ч. брашно и отделеното мляко, слагам 2-3 ванилии и прибавям към вече горещото мляко .Вари се и трябва да се получи гъст крем. Може да се разбие една сметана и да се разбърка с готовия крем, но понякога не го правя. Еклерчетата са готови от магазина.
Zlatka Taneva18.09.2014
mari4ka9 И на тези бисквитки!
Мария18.09.2014
mari4ka9 Злате,може ли рецептата?
Мария18.09.2014
mari4ka9 :heart:Злате:heart:, ти си вълшебница!Много ти благодаря!@}->--*KISSING*
Мария02.04.2014
zltt Тестото замесих в хлебопекарната  :) Писах 0,500 + 2 лъж. брашно, защото като започна да се меси, ми се видя рядко и поръсих в машината още 2 лъжици. 125 ml прясно мляко 150 ml мазнина- масло , олио или мас 500 г. брашно + 2 с.лъжици Щипка сол 3 яйца 150 гр. Захар Настъргана кора лимон и портокал, стафиди 1п. суха мая d-r Оetker , ванилия, есенция ром, локум Разбих яйцата със захарта .Най- напред сложих в хлебопекарната млякото, мазнината, яйцата,след това брашното и накрая маята. Включих на тесто. Извадих тестото, разделих на 2, после всяка част на още 3, разтеглих всяка част като обилно мажех с олио, поръсих още корички от лимон и портокал, локум, навих на фитил. Сплетох го на плитка , намазах с 1 жълтък, 1 л.олио и 1л прясно мляко , поръсих със захар. Оставя се да втаса и изпекох .
Zlatka Taneva01.04.2014
mari4ka9 Злате,дай рецептата!
Мария01.04.2014
Назад1 2 3 4 5 Вперед
(100 элементов)